SİİRT / KURTALAN - Kurtalan İmam Hatip Ortaokulu

Kas

Yaşadığı bir kaza sonucu burnu kırılan öğrencimizi sınıf arkadaşlarıyla beraber evinde ziyaret edip kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.

Ekm

Okulumuz 5. sınıf öğrencilerine kıyafet yardımı ( okul kıyafeti, sivil mont, ayakkabı) yapıldı.

Ekm

Okulumuzda valiliğin düzenlediği 8. sınıflar düzeyinde il geneli deneme sınavı gerçekleştirildi.

Ekm

Okuma alışkanlığını geliştirmek ve öğrencilere kitap okuma sevgisini aşılamak amacıyla okulumuzda her gün bir ders saati kitap okuma yapılmaktadır, okulumuzun her iki katında kitap okuma köşesi kurulmuştur ve okuma zorluğu çeken öğrencilerle kütüphanede haftanın belirli günlerinde öğretmenlerimizin rehberliğinde kitap okuma yapılmaktadır.

Ekm

Okul panolarını, koridorlarını ve merdivenlerini renkli ve eğitici hale getirdik.

Ekm

Okulumuzda öğrencilerimizin yüksek katılımı ve jurilerimizin değerlendirmeleriyle "İmam Hatip 'O Sesi' Arıyor" adıyla ses yarışması etkinliği düzenlendi. Eğlendirirken öğrencilerin özgüvenini arttırmayı ve toplum önünde kendilerini ifade edebilme yeteneğini geliştirmeyi hedefleyen etkinliğimiz yüksek katılım ve öğrencilerin başarılı performansları sonucu hedefine ulaşmıştır.

Ekm

Diyanet İşleri Bakanlığı, hayatın içinde camilerimiz var ve camilerde hayat var gerçeğine daha güçlü şekilde dikkat çekmek için bu seneki tema 'Cami ve Hayat'  teması olarak belirlemişti. Öğrencilerimizin camilerin hayatımızdaki önemini daha iyi kavramları için  cami ve din görevlileri haftası münasebetiyle yaptığımız etkinlikler çerçevesinde ilçemizin Bedir Camii'ni ziyaret ettik.  Gerek cami içinde gerek okul bahçesinde çeşitli etkinlikler düzenledik.  Biz de bu vesile ile tüm din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyoruz.