SİİRT / KURTALAN - Kurtalan İmam Hatip Ortaokulu

Kas

"Kurtalan Okuyor" projesi kapsamında başlatılan kitap okuma kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

"Kitapsız büyüyen çocuk, susuz büyüyen ağaca benzer."

Kas

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Ayşenur GÜREŞEN tarafından hazırlanan FEN BİLİMLERİ panosu öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

( Her şeyin en büyüğü ilim ve bilimdir. Çünkü ilim ile Hakk'a yol bulunur, bilim ile halka tahammül edilir. )

Kas

Covid-19 salgınına karşı önlemler almaya devam ettiğimiz bugünlerde, okul idaresi tarafından tüm öğrenci ve personellere hijyen seti dağıtıldı.

Kas

BİZ SENİ GÖRMEDEN SEVDİK YA RESULALLAH!

Anlatmak için ömrünü adadığın Kuran'a baksaydık,
Görecektik hiç yalan söylemediğini.
Görmeden sevdik
Ve devam ettik yalanlarımıza.

Ve görecektik,
Asla başkasının hakkını yemediğini.
Görmeden sevmek daha kolaydı çünkü,
Görseydik bu yük ağır gelecekti bize.
Ve devam edemeyecektik
Sana baka baka hak,hukuk yemeye.

Senin kıldığın namaz,
Sana bir şeyler yapmayı emrederdi,
Ve hemen koşardın,
kimin neye ihtiyacı varsa.
Biz Seni görmeden sevdik Ya Resulallah!
O yüzden senin gibi koşmak yerine,
Allah'a havale ettik kendi yapmamız gerekenleri

...

Okulumuzda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Neslihan GÖNEN tarafından "Mevlid Kandili" için pano hazırlandı ve etkinlikler düzenlendi.

Kas

"Dayanışma ve yardımlaşma, bizleri biz yapan değerlerin başında gelir." anlayışından hareketle okulumuzun deneyimli öğretmenleriyle yaptığımız toplantıda birçok konuda fikir alışverişinde bulunup öğretmenlerimizin deneyimlerinden faydalandık.

Haz

21. Yüzyıl becerileri bağlamında imam hatip ortaokullarında yeni dönem.

Haz

Kontrollü sosyal hayat kuralları kapsamında okulumuz bahçesinde cuma namazı kılındı.

Okulumuzun bahçesinde kurallara uygun bir şekilde cuma namazı eda edildi.

Ock

Okulumuzda geçen haftalarda kız ve erkekler arasında düzenlenen futbol turnuvasında 1. olan takımlara kupaları takdim edildi.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması bugün okulumuzda gerçekleştirildi. Bu vesileyle nesillerimizin yetişmesinde önemli roller yüklenen tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Kas

Öğrenci başarısının artması için velilerle iş birliğini arttırmak amaçlı veli ziyaretlerimizi 18-22 Kasım ara tatilinde yaptık.

Kas

Okulumuzda düzenlenen beyaz bayrak uygulamasını kazanan 6/A sınıfına film izletildi.

Kas

"Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile bugün elinizde olan fidanı dikin" diyen bir peygamberin ümmeti olan bizler, ülke genelinde olduğu gibi fidanlarımızı diktik.

Kas

Kainat bir kitaptır, üzerinde katibini(Allahı) tanıtan sayısız ayetler vardır. İnsan ise kainat kitabını okumak, tefekkür etmek ve yüce yaratıcıyı bulup tanımak için yaratılmıştır.

Bu bilincin öğrencilere aşılanması için okulumuzda "Her Şey Onu Anlatıyor" etkinliği yapılmıştır.

Kas

Yoğun bir tempoda sınava hazırlanan 8. sınıf öğrencilerimizi keyifli vakit geçirebilmeleri için sinemaya götürdük.